A választás rajtad múlik! Tekintsd meg a vidéki felsőoktatás innovációs teljesítményét és válaszd ki a neked tetsző műszaki- és természettudományos életpályát!

Mert most Ti Jöttök!

Minden nemzet jövőjét a fiatalsága tartja a kezében. A Ti ötleteitek, eredményeitek viszik majd előre az országot. Éppen ezért Rólatok és Nektek szól a 2013-ban útjára induló TiJöttök! országos tudománynépszerűsítő programunk. Szeretnénk megmutatni, hogy milyen sokszínű és változatos életpályák közül is választhattok; hiszen lehettek tudományos kutatók, vállalati mérnökök vagy innovatív vállalkozók!

Oszd meg velünk Te is tudományos munkád eredményeit! ITT


ISMERTETŐ

Szinte nap mint nap hallunk olyan magyar tudományos eredményekről, fejlesztésekről és termékekről, amelyek világszinten is megállják a helyüket. Ez is bizonyítja hogy hazánkban számos kiemelkedő tudományos műhelyben zajlik kutatási és fejlesztési tevékenység. Az innovációs területen tevékenykedő elhivatott kutatók, mérnökök vagy vállalkozók méltán állíthatók példaképként a tudományok iránt fogékony fiatalok elé. 

A TiJöttök programsorozatot azzal a céllal indítottuk el, hogy bemutathassuk Magyarország valamennyi felsőoktatási és kutatói intézetét, az ott folytatott tudományos tevékenységet, kiemelten azokat a sikeres kutatási eredményeket, amelyek az innováció útjára léptek. 

Hisszük, hogy természettudományokkal foglalkozni nem csak izgalmas tevékenység, hanem  tudományos, gazdasági és társadalmi szempontból is értékes karrier lehetőség a fiatalok számára, amit számos sikeres hazai kutató tevékenysége igazol. Bízunk benne, hogy programunkkal közelebb hozhatjuk a ma hőseit és a jövő innovátorait!

A TiJöttök egy olyan mozgalmat kíván elindítani, amely 

A célok elérése érdekében a program 2 fő pillérre támaszkodik; az internet és egy 12 állomásos eseménysorozat keretében mutatja be Magyarország valamennyi felsőoktatási és kutató intézetét, az ott folytatott tudományos tevékenységet, kiemelten azokat a sikeres kutatási eredményeket, amelyek az innováció útjára léptek. Emellett különös hangsúlyt szentelünk majd a gazdasági szereplők bevonására, valamint a nemzetközi pályázati lehetőségek nagyobb arányú kiaknázására.

Rólunk

A Projektgazdáról röviden:

Az INNOCENTER Innovációs Központ Közhasznú Nonprofit Kft. (adószám: 21490066-2-05) egy 2002-ben létrejött, a 2006/C 323/01. számú közösségi keretszabály alapján kutatási szervezetnek minősülő közhasznú nonprofit gazdasági társaság, amelynek legfőbb célja az Észak-magyarországi régió kutatási és innovációs teljesítményének növelése. Fő tevékenysége a természettudományi és műszaki kutatás-fejlesztés, melyet saját kutató-fejlesztő csapatával vagy kutatóhelyek, vállalkozásokkal együttműködésével valósít meg. További fontos tevékenysége az innovációs szolgáltatások nyújtása, az oktatás, illetve a tudományos és innovációs kommunikációs programok szervezése. Az innovációs központ elsősorban a régió innovatív kis- és középvállalkozásaira koncentrál, főként azokra, amelyek az informatikai és kommunikációs technológia, megújuló energia, fenntartható fejlődés, nanotechnológia területén működnek.  Az INNOCENTER a hazai és nemzetközi kutatás-fejlesztési és innovációs intézményrendszer része. Kapcsolataival, szolgáltatásaival kiegészíti azt, és speciális szakértelmével, eszközeivel kiemelten az innovációra alapozott kis- és középvállalkozások fejlődését szolgálja, projekteket kínál fel kockázati tőke befektetőknek. Az INNOCENTER székhelye a Miskolci Egyetem területén található, mivel innovációs fejlesztési terveit az Észak-magyarországi régió Tudásközpontjában, a Miskolci Egyetemmel együttműködve, annak szellemi kapacitására építve kívánja megvalósítani. Az INNOCENTER a Magyar Innovációs Szövetség tagja.


Kapcsolat:

Ducsai-Oláh Zsanett, TiJöttök! program, szakmai vezető

INNOCENTER Közhasznú Nonprofit Kft.

Cím: 3515 Miskolc, Egyetem út 7.

Tel.: +36302956698

E-mail: olah.zsanett@innocenter.hu